Landstinget Sörmlands logotyp

Nyheter

Här hittar du nyheter inom Landstinget Sörmland.

 • 2018-08-14

  Förtydligande kring att landstingets ledning växer

  I en artikel i media går det att läsa att landstingets ledning växer.

  Jag vill redan nu berätta att från 2019 kommer antalet anställda att öka ytterligare med cirka 100 medarbetare.

 • 2018-07-17

  Extra viktigt vid det varma vädret

  SMHI har utfärdat en klass2 varning för Södermanland. Detta innebär extra påfrestning för kroppen och särskilda rutiner finns för tider som dessa.

 • 2018-07-09

  Information om TBE-vaccin

  Det är stor efterfrågan på TBE-vaccin i hela landet. Detta har gjort att det sedan en tid inte finns tillräckligt med doser då leverantören inte hunnit med i tillverkningen för att möta den efterfråga som finns.

 • 2018-06-28

  Vårdcentral med verklighetslab öppnar i Gallerian

  En vårdcentral som precis som andra tar hand om patienter men också blickar in
  i framtiden för att utveckla vården tillsammans med dem. Det öppnar Landstinget Sörmland i Eskilstuna till våren.

 • 2018-06-26

  Många hälsorisker för sörmländska barn

  Trots ökade resurser är vårdtyngden hög för barnhälsovården i länet. Sörmländska barn utsätts dessutom för många risker. Det visar barnhälsovårdens årliga rapport, men det finns också ljuspunkter.

 • 2018-06-21

  Det ska bli enklare att samarbeta med landstinget

  Landstinget Sörmland lanserar nu en Samverkanswebb. En skräddarsydd plattform för kommunikation och samarbete. Innehållet är anpassat för landstingets många samarbetspartners, så som privata vårdgivare, kommuner och andra organisationer och företag, som har gemensamma uppdrag med landstinget.

 • 2018-06-20

  Specialiserad vård i hemmet-när patienten själv får välja

  SSIH, specialiserad vård i hemmet, är en vårdform som vuxit med närmare 70 procent på lite mer än ett år. 200 personer väljer i dag att få vård hemma istället för på sjukhus. Verksamheten är en viktig del för det totala antalet vårdsängar i Sörmland. Patienter och anhöriga ger dessutom vårdformen mycket höga omdömen.

 • 2018-06-18

  I sommar blir hälsotorgen mobila med extra fokus på barn

  Du behöver inte komma till oss, vi kommer till dig. I alla fall om du är i Eskilstuna under sommaren där Mälarsjukhusets hälsotorg blir mobilt och flyttar till andra torg och fritidsgårdar.

 • 2018-06-14

  Sommaren i den sörmländska vården och andra öppettider

  Det största sjukhuset i länet har fler vårdplatser jämfört med förra sommaren, akuterna och vårdcentralerna har öppet som vanligt och samarbetet med länets kommuner är förberett. För att hålla bemanningen uppe erbjuds dessutom personal under vissa förutsättningar extra ersättningar. Så ser läget ut inför sommaren 2018 inom vården.

 • 2018-06-05

  Dialysverksamhet till Kullbergska sjukhuset

  Dialysverksamhet, både själv- och assisterad, närmar sig på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Bättre och mer jämlik vård för dialyspatienter i västra delen av länet är syftet med den nya verksamheten. Ärendet diskuteras och beslutas i landstingsstyrelsen den 12/6.

Föregående12
(15 Nyheter)