Landstinget Sörmlands logotyp

Nyheter

Här hittar du nyheter inom Landstinget Sörmland.

 • 2018-10-19

  Premiär för fullmäktige i nya lokaler

  På tisdag, 23/10, träffas den nyvalda fullmäktigeförsamlingen. De gör det i nya möteslokaler i Sörmlands länsmuseum i hamnen i Nyköping.

 • 2018-10-15

  Nu kan du rädda liv via en app

  Livräddning via app. Det blir möjligt i Sörmland då tjänsten snart införs i hela länet. Syftet är att öka överlevnaden vid hjärtstopp.

 • 2018-10-12

  Ingen lounge för 30 miljoner

  Uppgifterna som förekommer att Landstinget/ blivande Region Sörmland, ska bygga en lounge för 30 miljoner kronor är inte riktigt korrekta. Vad som däremot stämmer är att ombyggnader väntar landstingskansliet inför regionbildningen. Förändringar väntar också profilmaterial och annat.

 • 2018-10-10

  Återbesök via videomöte testas av vårdcentraler i Sörmland

  Dags för återbesök på vårdcentralen? Nu räcker det med ett videomöte. Tekniken testas nu på tio vårdcentraler i hela länet.

 • 2018-10-09

  Ny vårdcentral i Nyköping

  Vårdcentralen Nyckeln har öppnat i Nyköping. Den privatägda vårdcentralen finns i samma hus som gallerian med samma namn.

 • 2018-10-08

  Viljan ökar men fortfarande saknas donatorer

  Donationsviljan i Sverige ökar. Sedan år 2000 har antalet avlidna organdonatorer nästan fördubblats. Men antalet donatorer är fortfarande för få. Ifjol avled 40 personer i väntan på transplantation. Under donationsveckan ökar fokus på vikten av att göra sin vilja känd.

 • 2018-09-26

  Restaurangen på Nyköpings lasarett stänger från vecka 40

  Restaurang Hållet på Nyköpings lasarett stänger från måndagen den 1/10. Anledningen är ombyggnation för det nya systemet Fleximat.

 • 2018-09-25

  Sänkta hyrläkarkostnader inom primär- och psykiatrivården

  Kostnaderna för inhyrd personal inom primärvården minskar i mer än hälften av landets landsting och regioner. Även i Sörmland använder primärvården hyrpersonal i allt mindre omfattning. Det framgår av den senaste bemanningstrenden som också visar att ytterligare en division i Sörmland sänkt sina kostnader för hyrläkare.

 • 2018-09-20

  Landstinget-cykelutmärkt arbetsplats med vinstchans

  Landstinget Sörmland är en cykelutmärkt arbetsplats. Genom flera åtgärder är det nu lättare för medarbetare att både cykla till jobbet och låna cykel under arbetet. På fredag prisas landstinget av landshövdingen och har samtidigt chans att vinna pris.

 • 2018-09-19

  Klart med ny chef för division kirurgi

  Bo Tideholm heter den nya chefen för division kirurgi i Landstinget Sörmland. En erfaren chef från bland annat region Skåne och Karolinska i Stockholm. Han börjar sin tjänst i januari 2019.

Föregående123
(24 Nyheter)