Landstinget Sörmlands logotyp

Nyheter

Här hittar du nyheter inom Landstinget Sörmland.

 • 2017-11-23

  Testa dig - att leva med hiv i dag är inte som igår

  Att leva med hiv innebär ofta att bli bemött med okunskap, fördomar, obefogad rädsla eller avståndstagande. Men hiv idag är inte som igår. Effektiva behandlingar gör att smittsamheten är minimal och de flesta kan leva ett alldeles vanligt liv. I samband med World Aids Day 1/12 uppmärksammas hiv och värdet av att testa sig på vårdcentraler i Sörmland.

 • 2017-11-20

  Nu startar Tobaksfria veckan

  Varje år under vecka 47 infaller Tobaksfria veckan. Under veckan uppmärksammar vi det viktiga arbetet för fler rökfria offentliga miljöer, även utomhus.

 • 2017-11-17

  Lärare får sluta på Åsa Folkhögskola

  De senaste dagarna har det framkommit uppgifter om sexuella relationer mellan lärare och deltagare på Åsa folkhögskola. Detta är självklart något som skolan inte accepterar. Ledningen för skolan agerade så snart de fick kännedom om det som inträffat och har vidtagit ett flertal åtgärder.

 • 2017-11-14

  De tekniska problemen på flera vårdcentraler är åtgärdade

  De tekniska problemen som funnits på flera vårdcentraler i Eskilstuna under tisdagen är nu åtgärdade.

 • 2017-11-09

  Störningarna hos Telia åtgärdade

  De störningar i Telias nät vilket gjort det svårt att nå 1177 under morgonen är nu åtgärdade.

 • 2017-11-08

  Egen larmcentral höjer kvalitén på ambulanslarmen

  Starten av Landstinget Sörmlands egen larmcentral närmar sig. Sjuksköterskor bedömer alla samtal och behovet av ambulans. För Sörmlänningen betyder det att den kvalificerade medicinska bedömningen flyttar närmre invånarna.

 • 2017-11-06

  Informationskampanj mot könsstympning i Sörmland

  Könsstympning är en flera tusen år gammal tradition, som inte har med någon religion att göra. Många flickor får svåra fysiska och psykiska problem, andra dör av övergreppen. I november går Sörmlands kommuner, landsting och Länsstyrelsen i Södermanlands län ut i den gemensamma informationskampanjen "Din kropp är din. Ingen annans." som startar den 6 november.

 • 2017-10-31

  Satsning på helgoperationer i Nyköping

  Tillgängligheten för patienter som opereras för exempelvis övervikt, ljumskbråck eller urologiska sjukdomar ska förbättras genom operationer på helgdagar vid Nyköpings lasarett.

 • 2017-10-30

  Dags för fler att vaccinera sig mot influensan

  Nu går vi in i influensatider och för vissa grupper är det extra viktigt att vaccinera sig.

 • 2017-10-27

  Partistöd, redovisning och återbetalning

  Landstinget Sörmland betalar ut ekonomiskt bidrag, partistöd, till de politiska partier som finns invalda i landstingsfullmäktige. Syftet med partistödet är att stärka partiernas ställning i den kommunala demokratin.

Föregående1234
(35 Nyheter)