Landstinget Sörmlands logotyp

Nyheter

Här hittar du nyheter inom Landstinget Sörmland.

 • 2018-12-07

  Kullbergska sjukhusets huvudentré stänger och byggs om

  Måndagen den 10 december stänger vi huvudentrén på Kullbergska sjukhuset för ombyggnation. Under byggtiden hänvisar vi till entré 2 som har varit stängd under en längre tid för ombyggnation av den nya glasgången som nu är i bruk.

 • 2018-12-03

  Logopedimottagningen flyttar till nya lokaler

  Logopedimottagningen, som finns inom öron- näsa- och halskliniken, flyttar idag till nya lokaler på Mälarsjukhuset.

 • 2018-11-30

  Unilabs i Katrineholm flyttar till nya lokaler

  Unilabs flyttar till mer tillgängliga och centralt belägna lokaler på Kullbergska sjukhuset. Den 30 november påbörjas flytten av Unilabs flera verksamheter.

 • 2018-11-27

  Testa dig - att leva med hiv i dag är inte som igår

  HIV i dag är inte som i går. Att leva med hiv innebär ofta att bli bemött med okunskap, fördomar, obefogad rädsla eller avståndstagande. Men effektiva behandlingar gör att smittsamheten i dag är minimal och de flesta kan leva ett alldeles vanligt liv. I samband med World Aids Day 1/12 uppmärksammas hiv och värdet av att testa sig på vårdcentraler i Sörmland.

 • 2018-11-26

  Riskgrupper prioriteras för vaccinering

  Sörmland har nu fått de doser med influensavaccin som troligtvis blir de sista för i år då efterfrågan är stor både i Sverige och utomlands. På 1177.se finns information om tillgången på vaccin på länets vårdcentraler.

 • 2018-11-23

  Minskade hyrkostnader i Sörmland

  Hälften av landets landsting och regioner har minskat sina kostnader för inhyrd personal inom hälso- och sjukvården. Sörmland tillhör gruppen där kostnaderna sjunker.

 • 2018-11-20

  Brist på vaccin- se vad som gäller på din vårdcentral

  Just nu är det brist på influensavaccin i länet och i andra delar av landet. Situationen skiljer sig åt mellan vårdcentralerna i Sörmland. Vissa vårdcentraler har en del doser kvar medan det hos andra är mer eller mindre slut.

 • 2018-11-19

  Samarbete kring språkförskola avslutas

  Landstinget Sörmland och Nyköpings kommun avslutar vid årsskiftet samarbetet kring Klockbergets språkförskola. Barnen får fortsättningsvis hjälp av logoped via landstingets ordinarie verksamhet.

 • 2018-11-14

  Stort intresse för vaccinering

  Flera av länets vårdcentraler upplever ett stort intresse för årets influensavaccinering. Vissa har haft så stort tryck att vaccinet tagit slut. Nytt är nu på väg ut och tider för vaccination finns.

 • 2018-11-13

  Angående parkeringar vid Mälarsjukhuset

  Storleken på parkeringsplatserna i parkeringshuset vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna skapar känslor och diskussion i insändare och på sociala medier. Här svarar Per Heidenfors, chef för fastighetsförvaltning i Landstinget Sörmland, på en del av frågorna.

Föregående123
(30 Nyheter)