Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Vi bygger Sörmlands sjukhus för framtidens vård – så påverkas du

Sörmlands sjukhus1

År 2025 ska Sörmland vara Sveriges friskaste län. Som en del i det arbetet bygger vi nytt och rustar upp för att möta framtidens hälso- och vårdbehov. Vi satsar över fyra miljarder kronor under en tioårsperiod på modernisera våra fyra sjukhus.

På dessa sidor publicerar vi löpande aktuell information om alla de byggprojekt som tillsammans utgör framtidens sjukhus.

Väl ute på sjukhusen ber vi dig att hålla utkik efter gula skyltar och anvisningar som ytterligare förtydligar vilka entréer och vägar som gäller. Vi kommer även under perioder ha värdar på plats som  hjälper dig att hitta rätt.

Aktuell information kring pågående och planerade byggprojekt


Nya Sörmlands museum invigs hösten 2018

Det nya museihuset byggs i Nyköpings västra hamn, mitt emot Nyköpingshus. Hela huset blir 13 000 kvadratmeter stort, inklusive 1000 kvm utomhusyta. Det första spadtaget togs 23 okt 2015. Det blir en spännande, kreativ och händelserik mötesplats för alla. Med plats för utställningar, evenemang, kurser, möten, öppna samlingar och mycket mer. Det blir också produktions- och arbetslokaler för museets omfattande verksamhet runt om i hela Sörmland.

Huset byggs i huvudsak för länsmuseet – Sörmlands museum. Det kommer också att rymma ledning och stab för Kultur & Utbildning Sörmland, Nyköpings kommuns bild- och företagsarkiv och Sörmlands hembygdsförbunds hembygdskonsulent. Arkitekt är Carlstedt Arkitekter. Landskapsarkitekt är Urbio. Byggare är NCC.

Mer information om det nya länsmuseet

www.sormlandsmuseum.se/nyahuset

 

Kontakt

Telefon: 0155-24 50 00

Sveriges friskaste län 2025

Bildillustration till Sveriges friskaste län 2025