Landstinget Sörmlands logotyp

Nyheter

Här hittar du nyheter inom Landstinget Sörmland.

 • 2017-03-28

  Landstingsstyrelsen i korthet 28/3

  Förändring i landstingets finanspolicy, samverkan med Karolinska universitetssjukhuset och varifrån maten till Nyköpings lasarett ska komma när köket byggs om. Det var en del av frågorna som behandlades under dagens (28/3) möte med landstingsstyrelsen.

 • 2017-03-27

  Ökat fokus på arbetet med läkemedelssvinn och stöld

  Landstinget Sörmland har sedan tidigare ett tydligt arbete kring läkemedelssvinn och stölder av medicinska preparat. Det är dock ett arbete som alltid kan förbättras och vissa förändringar görs nu.

 • 2017-03-24

  Vårdcentralen Tunafors bygger ut

  Primärvårdsnämndens ordförande, Camilla Holmgren (S), har beslutat att vårdcentralen Tunafors i Eskilstuna så snart det är möjligt ska bygga ut. Anledningen är att antalet listade patienter kraftigt ökat, att vårdcentralen är utbildningsplats för läkare och därför behöver större lokaler.

 • 2017-03-24

  Vi släcker och jobbar för miljön året runt

  På lördag, 25/3, är det earth hour. Då släcker många privatpersoner och företag sin belysning i en symbolisk gest för klimatet och planeten. Landstinget Sörmland också, samtidigt som vi arbetar varje dag för att minska klimatpåverkan och energianvändning.

 • 2017-03-22

  Ovanligt många barn intensivvårdas på grund av sent upptäckt diabetes

  Av de barn i Sörmland som diagnosticerades med diabetes det senaste halvåret har ovanligt många sökt vård så sent att de har behövt läggas in på sjukhus för intensivvård. Under mars månad har 60 procent av nyinsjuknade barn kommit till sjukhus med syrabildning.

 • 2017-03-21

  Sörmlands hjärtsviktspatienter först i landet med e-hjälpmedel för bättre egenvård

  Patienter med diagnosen hjärtsvikt ska må bättre och inte behöva tillbringa tid på sjukhus. Det är syftet med ett nytt e-hjälpmedel som Landstinget Sörmland, som första landsting, precis har upphandlat.

 • 2017-03-20

  Vårdcentralen Centrum i Flen har öppnat

  Vårdcentralen Centrum i Flen har åter öppnat.

 • 2017-03-15

  Gruppstöd för jobbet att vara förälder

  Att vara förälder är inte alltid lätt men få saker är viktigare i livet än relationen mellan förälder och barn. Samtalsmottagningen barn och unga erbjuder nu föräldrar stöd via gruppträffar med olika teman.

 • 2017-03-10

  Färsk kyckling innebär en ökad risk för magsjuka orsakad av campylobacter

  Sedan i augusti i fjol har antalet sjukdomsfall av magsjuka som orsakas av bakterien campylobacter ökat kraftigt i hela Sverige. Campylobacter är den vanligaste anledningen till bakterieorsakad magsjuka i Sverige.

 • 2017-03-09

  Färre resor för njurpatienter i Sörmland

  Alltfler patienter i Östra Sörmland med tecken på njurproblem kan få göra njurbiopsi på Nyköpings lasarett och gå hem samma dag, i stället för att läggas in på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Föregående123
(28 Nyheter)