Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

ST hos oss


När man som nylegitimerad läkare ska välja var man ska specialistutbilda sig är det en mängd faktorer som spelar in. Såklart vilken specialitet man väljer att intressera sig för men även vilken stad man väljer att bosätta sig i.

Att ha möjlighet att få en allmän kompetens på ett mindre sjukhus med tidigt ansvar likväl som möjlighet att arbeta på en högspecialiserad klinik är sådant som ST läkaren uppskattar.
 
I Sörmland erbjuds både högspecialiserad vård och patientnära dito.
Dessutom ligger Karolinska sjukhuset inom pendlingsavstånd från alla Sörmlands tre sjukhus. Det innebär att spetskompetensen då det är dax för sidoutbildning aldrig är långt borta.
 
Varför ska man då välja att utbilda sig i Sörmland bortsett från dessa argument?
 
Ja, dels erbjuder den Sörmländska naturen möjligheter till rekreation och upplevelser. Det är även ett utbildningsvänligt landsting, sidoutbildning och kurser är aldrig svårt att organisera eller att få möjlighet att delta i.

Jag trivs mycket bra med min ST tjänst i Sörmland, jag har alltid getts möjlighet att göra det som jag intresserat mig för, både vad gäller kurser samt övrigt engagemang. Dessutom är löneläget en fördel för Sörmland jämfört med flertalet närliggande landsting.

Så, väl mött som kollega i Sörmland. Hoppas Du kommer trivas, det gör jag!

Magnus Eneberg
ST-läkare i psykiatri
Nyköpings Lasarett