Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Akutmottagningen flyttar till nya lokaler 30 november

2016-11-30 - 2016-12-08

Onsdagen den 30 november kl. 09.00 flyttar akutmottagningen vid Nyköpings lasarett till nya lokaler. Under dagen kommer värdar och värdinnor att finnas på plats för vägvisning.

Informationsskylt på plats vid infarten visar vägen till de nya lokalerna.

Ny adress blir Olrogs Väg 1.

Fakta om byggprojektet

Vid landstingsstyrelsens sammanträde den 19 januari 2016 beslutades att förslaget om ombyggnad av lokaler inför evakuering av akutmottagningen till hus N2, plan 2 ska genomföras (diarienummer: LS-LED15-1716).

Arbetet inleddes den 21 mars 2016.
 
Den 30 november flyttar verksamheten in i sin nya lokaler. Flytten av akutmottagningen är en förutsättning för att komma vidare i planeringen enligt beslut i Framtidens hälso- och sjukvård. De lokaler som mottagningen tidigare har haft skulle inte vara tillgängliga när det nya huset för operation och akut skall byggas.
 
De lokaler som mottagningen nu evakueras till är ombyggda på ett sådant sätt att de är mer ändamålsenliga och det var akutmottagningen, som varit mycket involverade under projektets gång, som önskade att få flytta så fort det var möjligt. De nya lokalerna upplevs också mer tilltalande än de gamla vilket gör att medarbetarna på akutmottagningen ser väldigt mycket fram emot flytten.


Flytten av akutmottagningen på Nyköpings lasarett är en del i bygget av Sörmlands sjukhus för framtidens vård.