Landstinget Sörmlands logotyp

Hitta rätt i vården

Visuell identitet

Du sparar värdefull tid genom att vända dig rätt i vården direkt. Om du behöver vård snabbt, men inte har en livshotande skada eller sjukdom, får du snabbast vård på en vårdcentral. Är du osäker på vart du ska åka, ring kortnummer 1177 så hjälper sjuksköterskorna dig, dygnet runt.

Klicka här så guidar vi dig

Förslag om att bilda Svealandsregion från 2019

Karta

Indelningskommittén presenterade idag, den 30 juni, sitt delbetänkande kring ny indelning av län och landsting.

I delbetänkandet lämnar kommittén förslag på att Svealandsregionen, där Sörmland, Örebro, Västmanland, Uppsala, Gävleborg samt Dalarna ingår, ska bildas från och med 1 januari 2019.

Läs mer här

Vård i Sörmland om du är asylsökande, gömd eller papperslös

Kanske flyktingbarn

Om du söker asyl eller är papperslös har du i Sörmland rätt till sjukvård och tandvård. Barn och ungdomar upp till och med 19 år, även de som lever gömda, har rätt till vård utan att det kostar något.

Läs mer om hur du söker vård

Förbättringar ledde till bättre vård 2015

film kvalitetsbokslut förbättringar i vården

Dagligen arbetar våra medarbetare i hälso- och sjukvården med förbättringar utifrån patienternas behov. Se filmen som visar några exempel som bidrog till bättre vård för patienterna 2015.

Se filmen här

Jämlik hälsa i Sörmland: en film om landstingets ansvar och roll

film jämlik hälsa

Landstinget Sörmland är en av flera aktörer som skapar förutsättningar för en god och jämlik hälsa. Nu har vi gjort en film som visar hur våra verksamheter bidrar.

Se filmen här

Direktpåverka med e-förslag

E-förslag (Ung kvinna som håller i ett @-tecken)

Har du en fundering eller förslag på något som Landstinget Sörmland ansvarar för? Något som kan förbättras eller förändras? Alla sörmlänningar kan numera påverka genom att lämna ett medborgarförslag direkt via webben.

Läs mer och lämna ett e-förslag