Landstinget Sörmlands logotyp

Hitta rätt i vården

Visuell identitet

Du sparar värdefull tid genom att vända dig rätt i vården direkt. Om du behöver vård snabbt, men inte har en livshotande skada eller sjukdom, får du snabbast vård på en vårdcentral. Är du osäker på vart du ska åka, ring kortnummer 1177 så hjälper sjuksköterskorna dig, dygnet runt.

Klicka här så guidar vi dig

Skydda dig mot influensan!

Influensavaccination

Influensavaccination rekommenderas och är gratis för dig som är 65 år eller äldre, är gravid eller har vissa kroniska sjukdomar. Mer information om influensan och drop in-tider hittar du på 1177 Vårdguiden.

Hitta drop in-tider för vaccination

Vård i Sörmland om du är asylsökande, gömd eller papperslös

Kanske flyktingbarn

Om du söker asyl eller är papperslös har du i Sörmland rätt till sjukvård och tandvård. Barn och ungdomar upp till och med 19 år, även de som lever gömda, har rätt till vård utan att det kostar något.

Läs mer om hur du söker vård

Jämlik hälsa i Sörmland: en film om landstingets ansvar och roll

film jämlik hälsa

Landstinget Sörmland är en av flera aktörer som skapar förutsättningar för en god och jämlik hälsa. Nu har vi gjort en film som visar hur våra verksamheter bidrar.

Se filmen här

Direktpåverka med e-förslag

E-förslag (Ung kvinna som håller i ett @-tecken)

Har du en fundering eller förslag på något som Landstinget Sörmland ansvarar för? Något som kan förbättras eller förändras? Alla sörmlänningar kan numera påverka genom att lämna ett medborgarförslag direkt via webben.

Läs mer och lämna ett e-förslag