Landstinget Sörmlands logotyp
Blåsippor

Om forskning och utveckling

För att du som sörmlänning ska få bra förutsättningar för en god hälsa och bästa möjliga vård arbetar vi med forskning och utveckling. Syftet med vårt arbete är att vidareutveckla landstingets verksamheter och möta framtidens behov av kunskap, bra miljö och god hälsa.

Läs mer om de olika områdena i den blå menyn ovanför.
Aktuellt

Sök forskningsmedel

Från och med 10 februari 2017 kan du som vill starta ett nytt projekt eller om du har blivit uppmanad vid höstens ansökningsomgång söka forskningsmedel. Du måste vara anställd i Landstinget Sörmland på minst 50 %. Ansökningsomgången slutar 7 april.

Information och anmälan

FoU-dag 25 april 2017

Den 25 april 2017 kommer FoU-centrum ha sin årliga FoU-dag på Mälarsjukhuset, Eskilstuna
Anmäl dig senast den 9 april.

Information och anmälan

Nominera till Forskningspriset

Nominera din enhet/klinik till årets Forskningspris. Prissumma 25 000 kr. Priset kommer att delas ut på FoU-dagen 25 april på Mälarsjukhuset, Eskilstuna
Se bilaga för hur du kan nominera. Sista dag för nominering av Forskningspriset 9 april 2017.

Forskningspriset 2017

Evidensbaserad omvårdnadskurs

Under 2017 har du som har en medellång vårdutbildning möjlighet att gå en introduktionskurs om evidensbaserad omvårdnad.

Kursen omfattar fyra heldagar och en del eget arbete mellan gångerna.

Utbildningen vänder sig till dig som har en medellång vårdutbildning såsom exempelvis sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut.

Sista anmälningsdag 21 april.

För information och anmälan

Lanseringskonferens nationella ANDT-strategin 2016-2020

15 mars arrangeras en lanseringskonferens för den nationella ANDT-strategin, 2016-2020, i Sörmland.
Regeringen har satt upp målet om att sluta de påverkbara hälsoklyftorna inom en generation. Folkhälsopolitiken och ANDT-området har en viktig roll för att nå det målet.

Inbjudan och länk till anmälan

Anmäl dig till höstens Forskningsförberedande kurs

Nu kan du anmäla dig till höstens Forskningsförberedande kurs. Denna gång går kursen i Katrineholm med datum: 5 september (Katrineholm), 19 september (Katrineholm), 10 oktober (FoU-centrum, Kungsgatan 41, Eskilstuna), 24 oktober (egen studietid), 21 november(Eskilstuna) 2017.
Kursen vänder sig till anställda som planerar att genomföra ett forsknings-/utvecklingsprojekt. Alla yrkeskategorier är välkomna att gå kursen. Kursen vänder sig också till de ST-läkare som ska genomföra sitt obligatoriska projektarbete.

Information och anmälan

Jämlik hälsa i Sörmland: en film om landstingets ansvar och roll

Film Jämlik Hälsa

Landstinget Sörmland bidrar till en mer jämlik hälsa på många olika sätt. Nu finns det en film som visar hur. Filmen förklarar också vad jämlik hälsa är och hur du som medarbetare kan vara med och påverka.

Se filmen här

Miljö- och klimatprogram 2014-2018

grönt blad med vattendroppe

Miljö- och klimatprogram 2014-2018.

Läs mer om Miljö- och klimatprogrammet